++++ Adib Raha Kimi Luqman ++++

By: Mama Kimi n Luqman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Nov-2007 16:24 Email | Share | | Bookmark
Demam



Wednesday, 31-Oct-2007 11:59 Email | Share | | Bookmark
Sambutan aidilfitri MSS University of Surrey



Friday, 26-Oct-2007 14:21 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri di perantauan

Setelah sekian lama, baru hari ni dapat nak update gambar raya. Itupun banyak lg gambar yg belum copy dalam laptop.

how do we celebrate raya?

since ni bukanlah kali pertama beraya di perantauan, takleh terasa sangat sedihnya. first time dulu tahun 2002, dekat nak banjir jugaklah malaysia hall sydney masa tu. sedih sungguh masa tu first time tak dapat beraya dengan family. tapi kali ni ok je, cuma kesian kat mak ngan apak sebab tak de langsung anak dan cucu kat kampung masa malam raya dan hari raya pertama. sume pakat balik rumah mertua dulu. but anyway, masa raya kedua tu dah meriah balik sebab abang-abang dah mula balik kampung. sume adik beradik balik kampung dan kumpul sama2 and dapat makan lemang dan rendang (nak makan lemang waaaaaaaaaa....) kecuali yours truly yang jauh beribu batu ni.

kat guildford, raya pertama was on friday and disebabkan malam jumaat baru tau yang raya hari jumaat, tak masak2 apa pun utk persiapan raya. malam jumaat tu ada buat takbir raya kat uni pastu balik rumah masak nasi impit. dan sejarah untuk diri sendiri sebab masak nasi impit sendiri (cayalah.....). pergi kedai thai, ketupat dah habis. so hentam sajalah labu.

pagi raya tu tak pergi sembahyang raya. masak lempeng di pagi raya and kimi pergi nursery jugak sebab tak nak dia kacau mama memasak. so pagi tulah bertungkus lumus masak lodeh dan rendang. petang tu pergi raya rumah kak ros and pastu kawan2 datang rumah sampai malam. habis jugak sumea yg dimasak tu, alhamdulilah.

hari raya kedua ajak wawa datang rumah. masak rendang ngan lodeh lagi. pastu bawak wawa jalan2 pergi open house kat rumah kak min and rumah iza. pastu petang hantar dia balik kat train station and pergi raya lg kat rumah kak su kat Knaphill sampai malam.

hari raya ketiga plak, pagi2 pergi carboot. petang pergi rumah jee and yan. makan lagi and pastu ambik gamabr bawah pohon epal. so kesimpulannya, raya kat sini pun meriah gak. meriah dengan berbagai2 jenis makanan. maklumlah kan org melayu, kalau raya tak makan, tak sah.......


Wednesday, 10-Oct-2007 21:16 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Sempena hari raya yang akan menjelang beberapa hari lagi, kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat menyambut Aidilfitri dan maaf zahir batin. Sekiranya ada salah dan silap harap dapat dimaafkan. Bila makan yang best2 tu, ingat2lah kat kitaorg yang jauh ni.



Monday, 24-Sep-2007 14:21 Email | Share | | Bookmark



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net